Ale czy to są typowe migrenowe bóle głowy? Nie opisałeś ich charakteru. Migrena zazwyczaj obejmuje pół głowy i przebiega ze światłowstrętem i wstrętem przed dźwiękami. Pomaga położenie się w cichym, ciemnym pomieszczeniu. Nie wiem od czego są bóle mięśni, ale być może bóle głowy pochodzą od nadmiernego napięcia mięśni karku (tzw. napięciowe bóle głowy)?
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Według tegorocznych badań TNS OBOP przeprowadzonych w ramach ogólnopolskiego programu "Ulga w bólu" - "1/4 Polaków niemal codziennie odczuwa ból, który utrudnia im codzinnne życie, a 3/4 odczuwa go od czasu do czasu". Według tych badań najczęściej boli: kręgosłup, głowa, stawy i zęby.
Bóle głowy, migrena jest zatem częstym problemem jednak bardzo trudno jest wyasygnować przyczynę.
Ból z tyłu głowy może być objawem nadciśnienia tętniczego. Powinieneś szybko udać się do lekarza na jakieś szczegółowe badania.
guest, z tego co piszesz to nie mam migreny. Boli z tyłu wysoko pod czaszką. No i światłowstrętu nie mam, a raczej mam wszystkowstręt. Psuje mi to radość życia i stąd pytanie co z tym zrobić.
A może to ból głowy od nadciśnienia? Jednym z pierwszych objawów nadciśnienia jest właśnie ból z tyłu głowy. Polecam Ci etopirynę na ten ból. Albo jakiś inny lek zawierający też kofeinę.
Mysłe ze moze byc to z powodu długotrwałym praca przy komputerze lub cos w tym stylu.
Jezeli chcecie się dowiedzieć co nieco o asteroidzie która niedługo zniszczy ziemie to zapraszam na strone
http://formlinkus.com/news0042.php
bóle głowy mogą być też niefizjologiczne... nie da się wykryć obiektywnej przyczyny - badania, rezonanse nic nie wykazują, leki nie pomagają. Takie bóle opisują czesto psychoanalitycy a przyczyny trzeba szukać w obszarze psychiki
Tak coś dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele;)
Przecież takie rozpoznanie stawia się per exclusionem.
ale przy migrenie czasami brakuje bólu głowy są zawroty,mroczki przed oczami,drętwienie ręki-barzdo różne objawy
Może być migrena bez bólu? O tym nie słyszałam... Myslałam, że zawsze jest taki ból, że wywołuje to resztę objawów...
ja też o tym słyszałam,że tak można leczyć ból-warto spróbować-ale mam pytanie-na jak długo taki zabieg starcza i czy jest to dość kosztowne?
,
2011-01-27 11:34 Z jakimkolwiek bólem polecam wybrać się na refleksoterapię głowy.(tu szczególnie polecam panią Sylwię Przygdę z Chanta'l) . Poprzez masowanie odpowienich punktów masażysta może spowodować, że ból stanie się znośny, albo nawet moze uleczyć. To już zależy od zaawansowania dolegliwości.
uuups,to jakas depresja chyba,bo na bóle to jakaś etopirynka i z głowy a tutaj to jakiś problem jest,moze udaj się do specjalisty
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)