Kategorie: Zdrowie i medycyna / O zdrowiu ogólnie
Forum: migrena? (77 postów)
założyciel: bart9 | moderator: bart9  | data utworzenia: 2010-09-26 21:16

Temat: bóle głowy (18 postów)
autor: guest
Liczba wpisów:
15131
Na forum od: 2008-08-23
  zobacz wizytówkę
2011-06-23 19:37

Odp.: bóle głowy

Tak coś dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele;)

Przecież takie rozpoznanie stawia się per exclusionem.

odpowiedz
Sortuj według:
  • guest *****, 2010-09-26 23:26
    bóle głowy

Ale czy to są typowe migrenowe bóle głowy? Nie opisałeś ich charakteru. Migrena zazwyczaj obejmuje pół głowy i przebiega ze światłowstrętem i wstrętem przed dźwiękami. Pomaga położenie się w cichym, ciemnym pomieszczeniu. Nie wiem od czego są bóle mięśni, ale być może bóle głowy pochodzą od nadmiernego napięcia mięśni karku (tzw. napięciowe bóle głowy)?

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 10:37
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
      • ~ShaakTi, 2011-09-12 23:51
        Odp.: Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Według tegorocznych badań TNS OBOP przeprowadzonych w ramach ogólnopolskiego programu "Ulga w bólu" - "1/4 Polaków niemal codziennie odczuwa ból, który utrudnia im codzinnne życie, a 3/4 odczuwa go od czasu do czasu". Według tych badań najczęściej boli: kręgosłup, głowa, stawy i zęby.

Bóle głowy, migrena jest zatem częstym problemem jednak bardzo trudno jest wyasygnować przyczynę.

zgłoś do moderacji
    • ~bienius, 2011-09-01 01:06

Ból z tyłu głowy może być objawem nadciśnienia tętniczego. Powinieneś szybko udać się do lekarza na jakieś szczegółowe badania.

zgłoś do moderacji
    • ~bart9, 2010-09-27 18:43

guest, z tego co piszesz to nie mam migreny. Boli z tyłu wysoko pod czaszką. No i światłowstrętu nie mam, a raczej mam wszystkowstręt. Psuje mi to radość życia i stąd pytanie co z tym zrobić.

zgłoś do moderacji
      • ~bienius, 2011-08-08 14:31

A może to ból głowy od nadciśnienia? Jednym z pierwszych objawów nadciśnienia jest właśnie ból z tyłu głowy. Polecam Ci etopirynę na ten ból. Albo jakiś inny lek zawierający też kofeinę.

zgłoś do moderacji
    • ~Niunia10176, 2011-07-25 15:11

Mysłe ze moze byc to z powodu długotrwałym praca przy komputerze lub cos w tym stylu.

Jezeli chcecie się dowiedzieć co nieco o asteroidzie która niedługo zniszczy ziemie to zapraszam na strone

http://formlinkus.com/news0042.php

zgłoś do moderacji
    • exarkun , 2011-06-16 13:16

bóle głowy mogą być też niefizjologiczne... nie da się wykryć obiektywnej przyczyny - badania, rezonanse nic nie wykazują, leki nie pomagają. Takie bóle opisują czesto psychoanalitycy a przyczyny trzeba szukać w obszarze psychiki

zgłoś do moderacji
    • izabelcia1979 , 2011-01-26 11:35

ale przy migrenie czasami brakuje bólu głowy są zawroty,mroczki przed oczami,drętwienie ręki-barzdo różne objawy

zgłoś do moderacji
      • ~trawiasta, 2011-01-28 10:59

Może być migrena bez bólu? O tym nie słyszałam... Myslałam, że zawsze jest taki ból, że wywołuje to resztę objawów...

zgłoś do moderacji
    • izabelcia1979 , 2011-01-28 10:07

ja też o tym słyszałam,że tak można leczyć ból-warto spróbować-ale mam pytanie-na jak długo taki zabieg starcza i czy jest to dość kosztowne?

zgłoś do moderacji
    • jinek *, 2011-01-27 11:34

Z jakimkolwiek bólem polecam wybrać się na refleksoterapię głowy.(tu szczególnie polecam panią Sylwię Przygdę z Chanta'l) . Poprzez masowanie odpowienich punktów masażysta może spowodować, że ból stanie się znośny, albo nawet moze uleczyć. To już zależy od zaawansowania dolegliwości.

zgłoś do moderacji
    • izabelcia1979 , 2011-01-14 15:13

uuups,to jakas depresja chyba,bo na bóle to jakaś etopirynka i z głowy a tutaj to jakiś problem jest,moze udaj się do specjalisty

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 12:01

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 16:04

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 17:55

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 10:56

zgłoś do moderacji