Zauważyłam, że "nie przychodzi Ci łatwo" przyznanie mi racji- zapewne masz swoje powody, aby się ciągle ze mną nie zgadzać.
I musze przyznać- już mnie nie interesują owe "powody".
Pozdrawiam!
Kompleksy??? Chyba komplementy. Jak młodszy facet leci na starszą kobitkę zamiast młodej to musi mieć w sobie dużo kobiecości i seksapilu... Jak stary leci na młodą to tu prędzej widzę kompleksy.
UFF.dzieki.chodzilo mi o stereotypowe podejscie i mentalnosc.jesli on jest starszy,jest ok.jesli ona...prawie zostalam zmieszana z blotem.i nie wiem skad sie wzielo te 15 czy 20lat.mialam na mysli jakies 11-12lat roznicy.tak lagodnie.to juz o wiekszej strach pomyslec.
Ok! Jeżeli to mały wyskok na parę "przytulanek" to rozumiem, że kobieta starsza doceniona:) Ale czy chciałbyś poważnego związku z kobietą o 15/20 lat starszą?
Czy przy takiej różnicy wieku to nie kasiora "błyszczy" przed oczkami?
Neta... po pierwsze w temacie jest różnica 10 lat :) po drugie nie wspominałem o pieniądzach :) po trzecie 10 lat można sobie wyobrazić :)
MarianOs
-ja wspominam o pieniądzach, bo takich "zestawów", gdzie była duża róznica wieku się naoglądałam - i ZAWSZE o pieiądze tam chodziło.
Jak się nie mylę, to mowa była o sporej różnicy wieku- a nie o 10 latkach:)
Ale:
co, kto lubi:-) Ja nie chciałabym młodszego od siebie faceta na przykład:) Ale dziadkiem też się nie zainteresuję;-)
Fakt w 95% przypadków albo i więcej chodzi o kasę. Nie ma co się oszukiwać. Lecz trzeba dodać, że 94% przypadków chodzi o kobitki :P Ten jeden to faceci :D Jak mnie cieszy, że się mylisz :) Mowa w temacie o 10 latkach.
"kobieta jest starsza ponad dziesiec lat"- nie z mojego wpisu to ;)) Lecz "twórczyni" owego forum:-)
Ha,ha- dobra! dobra! cieszysz się, że mogę się mylić:P A jednak! :-)
Pozdrawiam!
podpisano: wredna NETA;)
idę spać!
Jestem jakoś mało "stereotypowa":-) ale w tym przypadku- widzę, że zawsze później, dużo strasze kobiety cierpią, że "nagle" młodszy partner zostawia/ zdradza je z dużo młodszymi.
"Stereotypowość" jest tu bardziej racjonalna niż "przejrzały" romantyzm. Bardziej smutne, śmiechu-zero.
Szanse są , ale niewielkie - z czasem różnica wieku jakby się pogłębia bo czego innego od życia oczekuje 30 letni men i 40letnia women .
Znam ten problem , żyłem w takim związku 18 lat .
znam kobiety po 50-ce,ktore wygladaja na trzydziesci kilka.ich sekret-sa szczesliwe.to jest najlepszy eliksir mlodosci.lepszy niz operacje plastyczne,botoksy i cala ta reszta.a wiec-badzmy szczesliwi.kobiety,mezczyzni.niewazne mlodsi,starsi.ja jestem i wszystkim tego zycze!no dobra ,nie adresuje imiennie.
Miłej zabawy w "forumowanie";)
Tylko nie strzelaj do tych, co mają inne opinie;) szczególnie o starych kobietach, które biorą sobie młodych mężczyzn ;P Brrrrr.. ;P
alez jestes przewrazliwiona na wlasnym punkcie.az bledy zaczelas robic. jestes zabawna przez wlasna zadziornosc.tutaj tez widzisz chamstwo? no i temat dyskusji nam sie zmienil.
Tutaj mało we mnie zadziorności- jestem łagodna jak owieczka:P
Zabawna? Hmmm.. ciekawe spostrzeżenie- jakoś to moim celem (przynajmniej tutaj;) nie było, ale skoro Cię rozbawiłam- dobre i to z tej całej bezbarwnej dysputy ;))
Zmykam- co ja tu tak sama będę siedzieć ;P
No,no.ktos tu lubi krytykowac,ale sam nie lubi byc krytykowany.nawet tego nie zauwazasz?alez ja nie mialam zamiaru nikogo obrazac.ten temat nie jest z mojego zycia.a czy ty uzywasz tylko lagodnych okreslen?nie.a moje pytania byly ogolne.
Na prywatnych forach NIGDY nie podejmuję krytyki- uważam, że powinny one cechować się wyższą kultuą.
Oczywiście, że używam mocnych i dosadnych określeń- lecz na forach publicznych!
Nie zaczynam pisać na czyimś forum po to, aby ulegać słownym przepychankom- takie "głupotki" mam na wpisach do wp. Wyraziłam swoje zdanie na temat związków, gdzie kobieta jest stara a mężczyzna młody- i bardzo delikatnie powiedziałam, co o tym myślę;)
Oceniłaś, to jako: "bardzo smutne podejscie do zycia". Dziwne..jakoś smutku tu nie widzę, tylko racjonalizm.
Może nie rób forum tak dostępnego, tylko prywatne? dla podzielających zdanie właścicielki?
kulture albo sie ma albo nie.niezaleznie gdzie.i dlatego nie chce mi sie dluzej odnosic do twoich wypowiedzi,bo ty potrafisz byc kulturalna tylko dla tych ,ktorzy maja takie samo zdanie jak ty.a nie chodzilo mi o to,zeby mi ktos przytakiwal.jesli mi cos nie odpowiada na czyims forum,to po prostu nie polemizuje.przyjemnosci.
Moje wypowiedzi są ostrzejsze nie do tych, którzy się ze mną nie zgadzaja, ale do tych, którzy robią to w wulgarny i chamski sposób, atakując mnie a nie moje wypowiedzi.
Ty- też ocniłaś mnie, nie wypowiedź. Sama napisałaś, że znasz taką parę, gdzie ona jest 17 lat starsza i tacy "szczęśliwi" (matka z synem;) skoro znasz- to po co to forum? Specyficzna dyskusja.
Załorzyłaś forum dla takich samych wypowiedzi jak Twoje- wystarczyło, że mam inne zdanie- to już nie dopowiadam i jaka "zła" jestem dla wszystkich innych. Kobieto! Zastanów się trochę!
Forum prywatne- NIE JEST DLA OCEN, tych, którzy zaczynają się na nim wypowiadać na konkretny temat. Miłej zabawy- mam nadzieję, że innych potraktujesz bardziej przyjaźnie i z większą kulturą.
P.S. chociaż tłumów i zainteresowanych jakoś nie widzę:P
Koniec "dyskusji".
Fakt. Też bym obstawiał, że jej się rama rozsypie przy zbyt dużych obrotach. Pozdrawiam Netka! :P