...są przeróżne...literatura,muzyka,sport,fotografia,seks,podróże...temat rzeka...a jakie są Wasze pasje ?...:)
Tak malo jest teraz ludzi, którzy pisza ze to jednak dobra ksiazka ,teatr jest ich głownym prowoderem do zainteresowań. A szkoda, bo kultura ma duzy wpływ- na kazdego.
Ciekawe...
Może rozwiniesz wątek dotyczący tego "prowodera" w świetle własnych odczuć?..,;)
Może ja rzucę kilka słów zamiast "prowodyra"? ;)
W czasach PRL ludzie więcej czasu poświęcali na tzw. kulturę - sporo czytali, chodzili do teatrów, kin, filharmonii itp. Czasy się zmieniły, mamy wolny rynek i niestety w naszym społeczeństwie dochodzi do "amerykanizacji". Nasze dzieci i młodzież są bombardowani ze wszystkich stron seksem, sztucznymi biustami i paradami równości. Lansowany jest pogląd, że czytanie książek, chodzenie do teatru jest nudne i bezosobowe, że teraz należy interesować się pustym, plastikowym światem silikonowych laleczek, programów reality-show i wszechobecnego seksu. Kto się z tego wyłamuje, jest uważany przez resztę za "Dziwaka" i nudziarza. Bo jak kogoś mogą nie interesować np. sztuczne cycki Dody?
Oczywiście nieco wyolbrzymiam, ale już widać co się dzieje w naszym kraju, więc te wnioski niekoniecznie muszą być takie nietrafione.
Jest tego sporo - historia społeczna starożytnego Rzymu, filozofia, turystyka, Indie i kuchnia indyjska, książki, seks i nieograniczone smakowanie piwa :D
...to może otwórz tu jakiś temat...,, filozofia''...,,smakowanie piwa''...,,turystyka''...a my chętnie podyskutujemy w każdym temacie....pozdrawiam...:))
Otworzę na pewno, ale nie dzisiaj. W przyszłym tygodniu zajmę się tym :)
Dzięki za zaproszenie :)
...świetnie...:)
...zapraszam również na inne fora....miłogo dnia....pozdrawiam....:)
Ja ostatnio zaczęłam interesować się kulturą, bo to świetny temat do rozważań. Zauważyłam, że dużo osób nie docenia tego sektora. Ludzie, nie zdają sobie sprawy, że inwestycja w kulturę może przynieść wiele korzyści ekonomicznych tworząć np: nowe miejsc pracy
Ja lubię rozwiązywać krzyżówki i układać sudoku (gram na różnych poziomach i na czas ;)
...kiedyś dawno temu też zasuwałem z krzyżówkami...teraz już mi się trochę ,,przejadły''....:)))
Rozumiem,bo też miałam w życiu taki "odwyk" od krzyżówek.Poza tym większość z nich,jak dla mnie jest zbyt łatwa.Wolę takie,przy których muszę bardziej wytężyć umysł :)
...otóż to...łatwe i powtarzające się...po jakimś czasie staje sie nudne...:))))
Jak ja tu trafiłem?
Witam. Fifek, moje zainteresowania to znasz chyba lepiej niż ja. Wpadłem, żeby zobaczyć, co nowego. Jak nabiorę nieco powagi, to zajrzę :)
...znasz takie powiedzenie, że poważnie, to się w....(...)....leży i wygląda ?...jeśli muzyka Ci w duszy gra, to zakładaj temat....:)))))
Do tego trzeba podejść bardziej poważnie. Nie można wkoło robić sobie śmichów-hichów :)
...mogę Cię dostroić jak potrzebujesz....czego sie nie robi dla kumpli.....:))